Opening Digital Art Factory Gieten 7 februari 2020 van 15:00 tot 17:00

We brengen u graag op de hoogte van de datum waarop de nieuwe locatie van Digital Art Factory (DAF) wordt geopend. Save the date! De eerste DAF locatie ging open op 19 februari 2016 in Assen. Vanaf vrijdag 7 februari kunnen jongeren van 10 tot 25 jaar ook aan de Julianalaan 8a in Gieten terecht! DAF is een creatieve speel- en maakplaats waar jongeren zelf bepalen met welke ideeën  ze  aan de slag gaan en welke tools daar voor nodig zijn.

De DAF coach begeleidt dit creatieve proces. In Gieten is dit Ester Kroezenga. Uit het onderzoeken en het experimenteren ontstaan interne projecten en thema’s. De kennis en expertise die de jongeren en DAF coaches opdoen willen ze graag delen. Samenwerking met anderen en kennisdeling is daarom erg belangrijk. In Aa en Hunze zal DAF nauw samenwerken met het Dr. Nassau College en anderen partijen, zoals de Bibliotheek en het Jongerenwerk.

DAF Gieten wordt op vrijdag 7 februari tussen 15:00 tot 17:00 feestelijk geopend. U kunt deze datum vast reserveren in uw agenda.

 

Moviemakers!

Moviemakers is weer begonnen in de gemeentes Tynaarlo en Assen. In 4 lessen leren leerlingen van de groepen 7 en 8 een film te maken. Van idee tot eindmontage!2019-09-23 08.54.31

oscars moviemakers 2019

And the winner is……the Oscar goes to……
Afgelopen dinsdag kwam er onverwacht hoog bezoek in zowel groep 8A van meester
Eric en juf Manon als ook in groep 8C van meester Martijn.
In het begin van dit schooljaar hebben de groepen 7 en 8 meegedaan met het project
Moviemakers in het kader van Kunst en Cultuur (Cultuurmenu ICO).
O.l.v. gastdocent Ester Kroezenga leerden de kinderen tijdens een viertal lessen hoe je een filmkunt maken. De filmpjes zijn voor de ouders van de betrokken groepen op een afgeschermdesite van You Tube te bewonderen.
Wat bleek deze dinsdag? Een van de groepjes in de klas van meester Martijn was de uiteindelijke winnaar van allescholen die aan dit project hadden deelgenomen! Jente, Mayke, Owen, Tess en Floor kregen tijdens de gymles eenechte Oscar aangeboden voor de beste film ! U begrijpt dat dit een erg leuke verassing was!
Ook groep 8A viel in de prijzen! Hier werd hetfilmpje dat het groepje Carmen, Teun, Hanne,Anne-Roos en Ella had gemaakt bekroond met een heuse Oscar!
Zij hadden het mooiste verhaal gemaakt.