DAF Gieten

Afbeelding

IMG-20191113-WA0004

Moviemakers!

Moviemakers is weer begonnen in de gemeentes Tynaarlo en Assen. In 4 lessen leren leerlingen van de groepen 7 en 8 een film te maken. Van idee tot eindmontage!2019-09-23 08.54.31

oscars moviemakers 2019

And the winner is……the Oscar goes to……
Afgelopen dinsdag kwam er onverwacht hoog bezoek in zowel groep 8A van meester
Eric en juf Manon als ook in groep 8C van meester Martijn.
In het begin van dit schooljaar hebben de groepen 7 en 8 meegedaan met het project
Moviemakers in het kader van Kunst en Cultuur (Cultuurmenu ICO).
O.l.v. gastdocent Ester Kroezenga leerden de kinderen tijdens een viertal lessen hoe je een filmkunt maken. De filmpjes zijn voor de ouders van de betrokken groepen op een afgeschermdesite van You Tube te bewonderen.
Wat bleek deze dinsdag? Een van de groepjes in de klas van meester Martijn was de uiteindelijke winnaar van allescholen die aan dit project hadden deelgenomen! Jente, Mayke, Owen, Tess en Floor kregen tijdens de gymles eenechte Oscar aangeboden voor de beste film ! U begrijpt dat dit een erg leuke verassing was!
Ook groep 8A viel in de prijzen! Hier werd hetfilmpje dat het groepje Carmen, Teun, Hanne,Anne-Roos en Ella had gemaakt bekroond met een heuse Oscar!
Zij hadden het mooiste verhaal gemaakt.

Twitter ICO

Eerste invaldag van één van onze kunstdocenten vandaag op OBS Anloo. Onderdeel van het pilotproject om te kijken of we zo het bij ziekte of uitval creatief én leerzaam kunnen gaan invullen. Leerlingen kregen les van Ester Kroezenga, en ze vonden het erg leuk!